QUINA ÉS L’ACTIVITAT FÍSICA ADEQUADA PER LA TEVA EDAT?

Per a nens entre 5 i 17 anys, l’activitat física consisteix en jocs i educació física. La finalitat d’aquesta activitat és millorar les funcions cardio respiratòries i musculars i la salut òssia. 60 minuts al dia serien suficients per a aquesta franja d’edat.

Pels que tenen entre 17 i 40 anys l’objectiu és mantenir la massa magra muscular i conservar la flexibilitat, ja que en aquesta franja d’edat es comença a perdre. El més ideal és practicar esport uns 150 minuts d’activitat física moderada o 75 d’intensa a la setmana. Running, ciclisme, ioga o flexions són els esports més recomanats

Pels que tenen entre 40 i 65 anys és important fer feina muscular, ja que així podrem prevenir malalties de les articulacions. El més ideal és practicar esport uns 150 minuts d’activitat física moderada o 75 d’intensa a la setmana. Seria recomanable practicar ioga però també podem recórrer a les peses.

A partir dels 65 anys l’objectiu és evitar les caigudes i preservar l’autonomia personal. Els exercicis han d’anar enfocats a la millora de l’equilibri i el manteniment de la mobilitat.