Pastes el bròquil cru cuit

  • 4 persones
  • 10 mn
  • 30 mn

· Ingredients:

  • 500g de pastes
  • 700 g de floretes de bròquil 
  • 4 llesques fines de pancetta
  • 2 grans d’all
  • 20 g de gingebre
  • 6 pinxos de comí
  • 1dl d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Parmesa

· Preparació: 

1. Enceneu el forn a 210 ºC (set. 7). Esbandiu les floretes de bròquil i reserveu-ne 4.

2.Peleu els alls i el gingebre i ratlleu-los fins. Afegiu el comí, 2 cullerades. oli, sal i pebre i enrotlleu les altres floretes en aquesta barreja. Esteneu-los sobre la fulla de forn folrada amb paper pergamí i afegiu-hi la pancetta, tallant-la amb unes tisores a trossos grans.

3.Tireu la fulla al forn i cuineu-la durant uns 20 minuts, fins que el bròquil i la pancetta quedin daurades i cruixents.

4.Talleu el bròquil reservat a rodanxes fines.

5. Cuineu la pasta en aigua salada bullint, al mateix temps. Escorreu i condimenteu amb la resta de l’oli. Afegiu la barreja bròquil-pancetta i barregeu-ho de nou.

6.Posseu la pasta bròquil crua i serviu-la immediatament. Pebreu i ruixeu-hi amb encenalls de parmesà al tastar-los.

7. Estil Sergio Da Silva.