La vitamina A:

 

La vitamina A és essencial per a la visió, que intervé en desencadenar impulsos nerviosos als nervis òptics.

És fonamental per al creixement.

També estimula la renovació cel·lular i, per tant, és important per a la pell i totes les membranes mucoses.

Contribueix al funcionament del sistema immunitari.

 

 

 

La vitamina B:

 

Les vitamines B participen en molts rols, com la producció d’energia i el bon funcionament del sistema nerviós. La majoria de vitamines B no són emmagatzemades per l’organisme en quantitats suficients.

 

Les vitamines B1, B2, B5, B6 i B8 participen en la producció d’energia.

Les vitamines B9 i B12 són necessàries per a la producció de glòbuls vermells, per a la síntesi de proteïnes, per a la regeneració cel·lular i per al funcionament del sistema nerviós central (SNC).

 

La vitamina C:

 

La vitamina C és un potent antioxidant: atrapa els radicals lliures produïts pel nostre cos en cas d’agressions externes (contaminació, estrès, radiació, tabac, alcohol, productes químics) o internes (reaccions químiques de síntesi o degradació de determinades molècules, inflamació, respiració cel·lular).

 

 

La vitamina C:

 

La vitamina D és una vitamina soluble en greix. Es tracta d’una hormona que es troba en la dieta i sintetitzada en el cos humà d’un derivat de colesterol o ergosterol sota l’acció de la radiació UVB del sol.

 

 

Vitamina E:

 

La vitamina E té un paper essencial en la protecció de la membrana de totes les cèl·lules en el cos. És antioxidant, és a dir, contribueix a la neutralització dels radicals lliures en el cos. A més, evita o redueix l’oxidació de les lipoproteïnes de baixa densitat (LDL). 

 

 

Vitamine K:

 

La vitamina K és un grup de vitamines solubles en greix necessaris per als canvis post-translacionals en certes proteïnes que afecten principalment la coagulació de la sang, però també en el metabolisme dels ossos i altres teixits.